Retail trend: alles over digitale prijskaarten

Je ziet ze nu al steeds meer: de digitale prijsetiketten. De verwachting is dan ook dat binnen een aantal jaar de digitale prijskaartjes net zo normaal zijn als een PIN-apparaat. Omdat er veel voordelen aan zitten, zoals altijd up-to-date prijs- en productinformatie, is het die investering meer dan waard. Je leest hier alles dat u moet weten over deze digitale prijskaarten.

De voordelen van digitale prijskaartjes

igitale prijskaarten geven je als retailer de mogelijkheid om razendsnel te kunnen schakelen op prijsveranderingen. Of dit nu is door prijswijzigingen van een concurrent of een actie of promotie: je hebt binnen no-time alles prijzen juist weergegeven staan in de winkel. Digitale prijskaarten geven u dus eigenlijk een grote voorsprong op de concurrentie én zorgen ervoor dat je een hoop tijd bespaart.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Pricer-prijskaarten. Deze schapkaartjes zijn onder andere te vinden bij een aantal Plus supermarkten. Wanneer medewerkers een online bestelling gaan verzamelen, gaat het desbetreffende schapkaartje knipperen van het product dat ze moeten verzamelen. Zo hoeven ze niet lang te zoeken. Na sluitingstijd veranderd de prijs naar de actuele voorraad, zo is controleren en order picken voortaan zo gepiept!

Nog een groot voordeel van digitale prijskaarten is dat je niet langer handmatig je schapetiketten hoeft te vervangen. Naast dat je minder snel kunt schakelen gaat hier ook veel tijd in zitten: nieuwe kaartjes maken, printen, plaatsen. En dit niet eenmalig, maar steeds weer opnieuw. Bij digitale etiketten kun je dit eenvoudig aanpassen in het kassasysteem of de webshop. De prijzen op de etiketten veranderen dan automatisch mee.

Meer dan alleen het prijsje

Wil je op je prijskaarten meer weergeven dan alleen de barcode, prijs en producttitel? Ook dan biedt een digitale prijskaart oplossingen. Elektronische schapetiketten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en vele hiervan bieden ook de mogelijkheid om er een QR-code of NFC-chip in te verwerken. Zo kunnen klanten deze scannen en meteen worden doorverwezen naar een web- of informatiepagina.

Niet alleen de inhoud van de labels is naar eigen wens in te delen, maar mocht je deze willen customizen naar een eigen huisstijl? Dan is ook dat bij veel labels geen probleem. Dit kan onder andere door snap-ons over de prijskaart heen te klikken. Zo kun je, ook als de concurrent ook digitale prijskaarten gebruikt, toch onderscheiden van de rest.

Aanschaf en mogelijkheden

Veel ondernemers twijfelen nog over het gebruik van digitale prijskaarten. Wat zijn de kosten van deze etiketten en is het die investering echt waard? Een gehele winkel voorzien van digitale prijskaarten klinkt misschien ook als een grote uitgave, maar is deze investering uiteindelijk meer dan waard. Tijd is immers ook geld! De tijd die je bespaart met het vervangen en printen van de niet-digitale etiketten kun je nu weer gebruiken voor andere werkzaamheden. Digitale prijskaarten gaan gemiddeld zo’n vijf jaar mee.

Bij de aanschaf van digitale prijskaarten moet je er rekening mee houden dat er verschil zit in halfautomatische- en volautomatische prijskaarten. De naam zegt het eigenlijk al: bij de halfautomatische prijskaarten zijn de gegevens aan te passen, maar staan deze wel op vaste posities. De volautomatische kaarten zijn volledig vrij programmeerbaar, van prijzen tot logo’s en QR-codes.

Wij zijn leverancier van de elektronische schaplabels van Hanshow. Neem vrijblijvend contact met ons op voor verdere informatie.

Zelf implementeren of het overlaten aan de specialist?

Wij van Elcotel Retail Support zijn onder andere gespecialiseerd in het implementeren van digitale prijskaartjes, schappenplannen en voorraadinventarisaties. Dit doen wij voor zowel de kleinere als de grotere winkel(keten)s.

Ben jij al overgestapt, of wil je gaan overstappen naar digitale prijskaarten en zie jeer tegenop om deze allemaal zelf te vervangen omdat dit veel tijd kost? Dan nemen wij graag deze zorg voor jou uit handen. Zo kun je je weer focussen op de andere werkzaamheden. Win-win, toch?

Wij helpen graag!

Wil je graag meer weten over onze diensten of kunnen wij je helpen met het plaatsen van digitale prijskaarten? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder met passend advies.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?